Kom tættere på dig selv

Opdag og bevidstgør forviklingerne i dit system – vikl dig ud og bliv fri

Familieopstilling og Systemisk opstilling

… er en praktisk metode, man kan bruge til at gå på opdagelse i mønstre og dynamikker i familier, andre systemer eller organisationer, hvor der er brug for at finde nye veje til ro, balance, tillid og tryghed.

Med en systemisk tilgang til en udfordring eller en problematik, får du nye vinkler på din situation og en dybere forståelse for de ofte skjulte mønstre og mekanismer der forårsager, stress, konflikter, tristhed, mistrivsel mm.

Hvad kan jeg bruge metoden til?

Man kan bruge metoden til alle former for ubalancer, som kan opstå på arbejdspladsen og i familien, f.eks. afskedigelser, dødsfald, smerter, skilsmisser, adoption og stress. I organisationer kan det være sammenlægning af teams, konflikter, flytning, ændret lovgivning, en ny leder, mm.

Slægt følger slægters gang, og i mange tilfælde gentager problematikkerne sig i den samme familie fra generation til generation, når problemerne ikke bliver set og løst.

Med metoden kan man styrke kontakten til sin inderste kerne, ved at få større kendskab til og accept af sine rødder. Man kan få løst op for uhensigtsmæssige tilstande, da de ofte har afsæt i familien og måske flere generationer tilbage. Når man accepterer sine rødder, kan man føle sig mere i live, glad, fri og hel.

Hvordan foregår det?

Opstillinger foregår enten i en gruppe med repræsentanter for de involverede, eller individuelt ved hjælp af gulvmarkører eller figurer.

Man bruger eksternalisering, dvs man forsøger at gøre den indre oplevelse af et problem til noget ydre. I grupper bruger man mennesker, som bliver stillet op enten som repræsentant for et familiemedlem, eller en afdeling i en virksomhed, produkter eller for dele af sig selv, eller for et tema f.eks. afhængighed. Det betyder, at den indre oplevelse man har, hvad end det er, bliver gjort ydre og visuel og konkret ved at man stiller det op.

Når man bruger mennesker, går man på opdagelse ved at spørge repræsentanterne om, hvordan det opleves at stå i de forskellige repræsentationer. Man undersøger hvordan de står ift hinanden, retning og hvor tæt osv, og på den måde kan det blive nogle meget stærke billeder.